I have to brag about this recipe: it has taken me back to my childhood. I have found this hungarian recipe and I tried it out. I converted the ingredients and I also put my own twist to it. I also copied the picture; I just don't seem to be very good with the camera lately. Did I say that I LOVE This Recipe!!!! Enough said, :D
Ingredients:
- 1 pound animal crackers
- 10 oz water or milk
- 1 cup sugar
- 1/4 cup cocoa
- 1- 1/4 cup butter
- 1/2 cup nuts (or a bit more)
- 1/2 cup turkish delight (or a bit more
- Rum extract (you can find it at European stores; Rum Aroma)
- (you could also put raisins instead of the turkish delight, I never made it woth raisins, but others have)
Roll it into 2 roulades and place them, one at a time, on a clear plastic wrap. Roll them up tightly. Refrigarate for at least one hour.
And this is the original recipe in Hungarian; I want to keep it for future reference. I modified it a little bit to make it just as I remember it growing up. :D
_______________________________________________________________
Hozzávalók: 50 dkg háztartási keksz tördelve (fele porrá törve, fele darabosra törve), 3 dl víz vagy tej, 20 cukor, 4 dkg kakaó, 25 dkg margarin (vagy vaj), 10 dkg mazsola vagy dió, rumaroma ízlés szerint
Elkészítése: A tejet a cukorral és a kakaóval elkavarjuk és felforraljuk, hozzáadjuk a margarint és felolvasztjuk. Végül hozzákavarjuk a kekszet és a mazsolát. Egy fóliát kiterítünk és a masszából kis rúdnyi (két rúd lesz ebből a masszából) formát alakítunk és szorosan feltekerjük. Néhány órára hideg helyre rakjuk, majd tálaláskor szépen szeleteljük.
No comments:
Post a Comment